Spreker

Lizzy Doorewaard

Lizzy is een ervaren bestuurder en heeft 20 jaar ervaring als toezichthouder in profit en non-profitorganisaties. Zij kenmerkt zich in haar werk als verbinder met een sterk analytisch vermogen.

Op de Dag van de Commissaris zal Lizzy samen met Quirine van Heek, bestuurder van Stichting RCBM, te zien zijn tijdens de 2e ronde van de subsessie en heeft als thema: Verantwoordelijkheid door certificering en professionalisering van commissarissen.

Dag van de Commissaris

4 november

Lizzy was ruim tien jaar CEO van trainingsinstituut SBI voor leiderschap en ondernemingsraden met conferentie-landgoed/hotels en tien jaar adviseur/ partner bij Twynstra Gudde consultants. Eerder was zij universitair docent aan de economische faculteit van de Vrije Universiteit waar zij haar promotie-onderzoek deed.    Lizzy is tegenwoordig naast commissaris/ toezichthouder tevens docent Governance bij o.a. NPO, Staatsbosbeheer en RCBM. Eerder ook bij  onder andere kenniscentrum MVO, Grant Thornton en ‘s Heerenloo.

Quirine is bedrijfseconoom, adviseur, bestuurder en toezichthouder (vanaf 2016 Commissaris bij L. Ten Cate). Na haar tijd bij KPMG Accountant en CGEY was zij een kleine 10 jaar CFO bij Plan Nederland. Daarnaast was zij commissaris en penningmeester bij de KNRB en lid van de financiële commissie bij NOC* NSF. Zij is bestuurder en toezichthouder op gebied van financiën, ESG´s en digitalisering bij met name NGO’s en organisaties op het snijvlak privaat-publiek. Sinds 1 juli is zij bestuurder bij Stichting RCBM. ´Vertrouwen in de samenleving vraagt sterk en professioneel toezicht´.