Spreker

Hanneke Rinkes

Op de Dag van de Commissaris waren Hanneke Rinkes & Niekie Jansen te zien en te spreken tijdens de 1e ronde van de subsessie met als thema persoonlijke positionering.

Een korte terugblik van Hanneke en Niekie:

Als RvC moet je risico nemen en loslaten wat je altijd hebt gedaan bij het aannemen van nieuwe leden. Deze stelling zorgde voor een energieke en prikkelende discussie tijdens onze subsessie op de Dag van de Commissaris.

In onze dagelijkse praktijk zien wij dat bestuurlijke ervaring nog vaak op nummer 1 staat qua vereiste voor een RvC positie – en vaak wordt verkozen boven bepaalde specifieke expertise. Juist door het toevoegen van (digitale) expertise kan je diversiteit creëren in je RvC.

Een actueel thema want ook co-sprekers Carrie van der Kroon en Sophie Kuijpers refereerden in hun keynotes aan verjonging en toevoeging van vereiste moderne kennis in de RvC.

Hanneke Rinkes is Managing Director van Newpeople. Zij adviseert opdrachtgevers bij de invulling van cruciale digitale posities op Director- en C-level en toezichthoudende functies. Zij is een
vertrouwd adviseur voor familiebedrijven, private equity partijen en corporates op het gebied van hun digitale uitdagingen.

Hanneke Rinkes heeft voordat zij de bewuste keuze maakte voor het Executive Search vak een ruime ervaring opgedaan in Consultancy, Sales en Marketing bij achtereenvolgens ING, BSO en Unilever.

Zij heeft 10 jaar in Engeland gewoond waar zij haar eigen onderneming heeft opgezet op het gebied van opleiding en coaching. Vooruitgang in het algemeen en bijdragen aan de vooruitgang van anderen is wat Hanneke drijft.

Niekie Jansen is Director binnen de Executive Search tak van Newpeople. Ze is sparringpartner voor bedrijven in verschillende fases van digitale transformatie en adviseert hoe de volgende generatie digitale leiders aan te trekken. Met een achtergrond bij het internationale executive search bureau Russell Reynolds Associates werkt zij sinds 2008 aan de invulling van een groot aantal management-, leiderschap-, en C-suite-benoemingen, en aan (non-executive) bestuursfuncties.

Newpeople is al 15 jaar thought leader op het gebied van digitaal leiderschap. Met onze diensten executive search, interim solutions en designing digital teams werken we voor organisaties die van ‘oud naar nieuw’ veranderen en zich in verschillende fases van digitale transformatie bevinden en voor de ‘pure players’ die digitaal begonnen zijn en waar groei centraal staat (start-ups, scale-ups en grown ups).